Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Јановић: Спортским савезима већа средства него икада раније

Објављено: 04.03.2019. 18:58 Аутор: Министарство спорта и младих
Министар спорта и младих Никола Јановић одржао је данас конференцију за медије поводом Конкурса за суфинансирање програма ЦОК-а, ПОК-а и националних спортских савеза за 2019. годину, на којем је додијељено преко 4 милиона еура што је, до сада, рекордан износ додијељен на јавном конкурсу за ову област. Остала средства опредијељена за спорт, овај ресор уложиће у даљи развој спортске инфраструктуре, премије и награде за најбоље спортске резултате, приоритетне клубове, стипендије за перспективне спортисте као и развој дјечјег спорта.

Већа улагања у развој врхунског спорта

Националним спортским савезима додијељено је преко пола милиона еура више него претходне године што је јасан показатељ одговорног односа Владе и Министарства спорта и младих према врхунском спорту у Црној Гори.

Традиционално, највећа средства добили су Кошаркашки, Рукометни, Одбојкашки, Ватерполо савез а значајно су увећана средства и Карате и Атлетском савезу док су и остали савези добили већи буџет у односу на претходну годину.

Више новца ове године добио је Црногорски олимпијски комитет, а чак за преко 50% је повећан буџет Параолимпијског комитета чиме је држава показала своју посебну бригу према нашим параолимпијцима који постижу врхунске резултате на свјетској сцени – саопштио је министар Јановић.

Посебна брига о спортовима који нијесу на програму Олимпијских игара

Јановић је такође истакао, да је Црна Гора једина држава у региону која са посебном пажњом брине и о спортовима који нијесу на програму Олимпијских игара па су тако поједини савези спортова који су у првој категорији спортова који нијесу на програму Олимпијских игара добили двоструко већа средства него претходне године.

Стипендије за 217 најперспективнијих црногорских спортиста

Министарство спорта и младих је посебно инсистирало на повећању броја спортиста које држава, на предлог националних спортских савеза, стипендира тако да је тај број повећан са 160, колико је било претходне године, на 217, што је највећи број стипендираних спортиста у Црној Гори до сада, а за које је обезбијеђен износ од 381,626,00 еура што је за око 70% већи износ него претходне године када је држава за стипендије додијелила рекордних 225.000 еура – нагласио је Јановић.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?