Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Усвојен Предлог закона о измјенама и допунама Закона о унутрашњој трговини

Објављено: 08.03.2019. 00:34 Аутор: Министарство економије


Влада Црне Горе је на данашњој сједници усвојила Предлог закона о измјенама и допунама Закона о унутрашњој трговини, којим се уводи нерадна недјеља. 

У сектору трговине, који запошљава 37 хиљада људи, недјеља се, кроз предложено законско рјешење, проглашава нерадном а кроз Правилник о врстама продајних објеката и других продајних мјеста у којима се недељом и у дане државних и других празника може обављати трговина на велико и мало Министарство економије је донијело рјешење за изузетке.

Како се овим законом уредјује трговина на мало и велико, предлогом овог закона уводи се нови члан којим се прописује забрана обављања дјелатности на велико и мало недјељом и у дане државних и других празника, осим у продајним објектима или другим продајним мјестима који ће бити утврђени прописом који доноси Министарство.

Доношење овог Закона има за циљ унапредјење положаја радника у Црној Гори.

На овај начин утичемо позитивно на опште економске активности, на квалитет живота појединца, породице и друштва. Како природа посла и организација рада у сектору трговине не захтијева рад недељом, увођењем нерадне недеље неће се угрозити приходи трговаца, с обзиром на то да ће се исти прелити на остале дане. 

Предлогом закона о измјенама и допунама Закона о унутрашњој трговини уводе се и друге новине које олакшавају пословање трговцима, а увођење нерадне недеље је подржано од стране Привредне коморе Црне Горе, односно одређеног броја послодаваца кроз Одбор за трговину. 


МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?