Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Репрезентација као понос државе

Објављено: 10.03.2019. 19:42 Аутор: Министарство спорта и младих

Данас је на главном градском тргу у Подгорици одржан „Дан репрезентација Црне Горе“. Манифестација је почела сајмом спорта, а своје промо пунктове, поред Министарства спорта и младих, имали су ЦОК, ПОК и још двадесетак националних спортских савеза.

Пунктове свих спортских организација, на којима су неки од промотера били црногорски репрезентативци, обишли су предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и министар спорта и младих Никола Јановић

- С обзиром да је ово прва година обиљежавања Дана репрезентација, с поносом могу да кажем да сам презадовољан бројем грађана и дјеце који су дошли да испрате овај догађај. Ова манифестација са једне стране има за циљ јачање култа репрезентације, као и то да нас подсјети на резултате наших ререзентација и репрезентативаца у протеклим годинама, јер као држава са 600 хиљада људи смо спортски феномен по броју медаља и успјеха у спорту, а са друге стране да нашој дјеци, нашим будућим спортистима укажемо на то колика је част и привилегија бранити боје своје државе и наступати под заставом своје земље – казао је Јановић. 

 Ministarstvo sporta i mladih

Предсједник Владе Душко Марковић је у непосредном разговору са представницима националних спортских савеза, јос једном исказао пуну подршку политикама које води Министарство спорта и младих и најавио у будућности издашну финансијску помоћ за наше спортисте.

Спортски савези који су на централном дијелу Трга забавили грађане презентацијом својих активности су: Атлетски, Фудбалски, Кошаркашки, Стрељачки, Шаховски, Стонотениски и Гимнастички савез Црне Горе.

- Најважније од свега је то што је све већи број деце која се баве спортом и све је више младих људи који своје узоре виде у спортским херојима данашњице. Због тога вјерујем, да на прави начин, градимо здравију и срећнију будућност за нашу дјецу - закључио је Јановић.

Министар је на крају искористио прилику да се захвали свим спортистима, на ономе што су урадили за нашу земљу.

Изјава министра спорта и младих Николе Јановића на манифестацији „Дан репрезентација Црне Горе“

Изјава предсједника Одбојкашког савеза Цветка Пајковића на манифестацији „Дан репрезентација Црне Горе“

Изјава предсједника Параолимпијског комитета Игора Томића на манифестацији „Дан репрезентација Црне Горе“

Изјава предсједника УО Рукометног савеза Петра Каписоде на манифестацији „Дан репрезентација Црне Горе“

Изјава ГС Тениског савеза Александра Секуловића на манифестацији „Дан репрезентација Црне Горе“

Обиљежен „Дан репрезентација Црне Горе“ - кадрови

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/увлQоYз2рАЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?