Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полицијски и царински службеници на ГП Враћеновићи у прикључном возилу открили 93 кг марихуане; осумњичени лишен слободе

Објављено: 15.03.2019. 15:22 Аутор: УП и УЦ
UP

Службеници Управе полиције и Управе царина синоћ су на Граничном прелазу Враћеновићи пронашли и заплијенили 93 килограма опојне дроге марихуана која је била сакривена у преградама патоса прикључног возила. Полицијски службеници су лишили слободе лице које је управљало возилом и превозило дрогу ради кријумчарења преко границе у циљу даље продаје. Ради се о Ј.Б. (33) из Београда – Република Србија.

Полицијски службеници Одјељења граничне безбједности Никшић и царински службеници Царинске испоставе Враћеновићи су наиме синоћ, 14.03.2019. године око 19,00 часова, на ГП Враћеновићи, на излазу из Црне Горе, контролисали возило - џип „Мерцедес“ МЛ270, регистарских ознака из Републике Србије, са прикључним возилом „Тема Кар“, којим је управљао Ј.Б.

Полицијски и царински службеници су, приликом детаљне граничне контроле, у прикључном возилу (нисконосећа приколица), уз помоћ специјалистичке опреме – видеоскопа, открили 91 пвц паковање са садржајем суве биљне материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана, укупне бруто масе око 93 кг. Марихуана је била сакривена у преградама патоса прикључног возила.

О свему наведеном обавијештени су полицијски службеници ЦБ Никшић и Одсјека за борбу против дроге, који су изашли на лице мјеста и извршили увиђај. Након извршеног увиђаја, дрога, возило и прикључно возило, као и новац у износу од 1.500 еура за који се сумња да је стечен вршењем кривичног дјела, су одузети од Ј.Б.

Полицијски службеници су лишили слободе Ј.Б. и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Ово је највећа заплена наркотика на Граничном прелазу Враћеновићи у протеклом периоду.

UP
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?