Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана десета сједница Савјета за реформу јавне управе

Објављено: 20.03.2019. 19:01 Аутор: МЈУ
Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, предсједавала је данас десетом сједницом Савјета за реформу јавне управе. 

Савјет је на данашњој сједници разматрао Извјештај о раду Савјета за 2018. годину, Извјештај о реализацији Плана оптимизације јавне управе 2018-2020, за период 1.септембар - 31. децембар 2018. године уз Анализу ефеката краткорочних мјера Плана оптимизације јавне управе у Црној Гори, као и Анализа нормативног оквира у области слободног приступа информацијама. 

Закључено је да је Савјет, сходно својим надлежностима, и током 2018. године наставио да пружа пуни допринос процесу реформе јавне управе, кроз праћење реформских активности из Акционог плана за спровођење Стратегије реформе јавне управе. У складу са сугестијама чланова Савјета Извјештај о раду ће се иновирати и упутити Влади на разматрање. 

Извјештај о реализацији плана оптимизације за тромјесечни период и Анализа ефеката кракорочних мјера Плана оптимизације јавне управе показали су позитивне трендове у правцу остваривања постављених циљева, оцијењено је на сједници Савјета. Анализа која, између осталог, садржи и препоруке од значаја за даљи процес опримизације јавне управе, биће разматрана на наредној сједници Владе. 

Савјет је, такође, разматрао Анализу нормативног оквира у области слободног приступа информацијама у којој су препознати кључни изазови у досадашњој примјени правног оквира у овој области, као и препоруке које ће послужити као основа за даљи рад на измјени нормативног оквира у овој области који је, сходно Акционом Плану, планиран за крај ове године. 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?