Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада Црне Горе утврдила Предлог закона о измјенама и допунама Закона о комуналној полицији

Објављено: 21.03.2019. 21:03 Аутор: МЈУ

Влада Црне Горе је на данашњој сједници утврдила Предлог закона о измјенама и допунама Закона о комуналној полицији. Генерална директорица Директората за локалну самоуправу Министарства јавне управе, Јадранка Вукчевић је представила Предлог закона на Конференцији за медије одржаној након 114. сједнице Владе.

„Имајући у виду да се у току примјене постојећег закона указала се потреба за унапређењем појединих законских рјешења,чиме би се отклониле одређене слабости у функционисању службе комуналне полиције и тиме створили додатни услови за ефикасније обезбјеђење комуналног реда у јединицама локалне самоуправе и Влада је утврдила измјене и допуне овог закона. Измјене се прије свега односе на увођење нових овлашћења, као што су употреба ручног спреја са надражавајућим дејством, разраду постојећих овлашћења као што су усмено наређење, упозорење, употребе службене палице. Те употребу средстава принуде у ситуацијама пружања активног и пасивног отпора субјекта надзора, могућност успостављања међуопштинске сарадње у обезбјеђивању комуналног реда и јачање одговорности комуналних полицајаца“, казала је Вукчевић.

Измјенама и допунама Закона о комуналној полицији додатно се унапређује правни оквир за организовање и дјеловање комуналне полиције, што ће допринијети јачању ефикасности рада комуналне полиције, како би успјешно сузбијала незаконите радње у обезбјеђивању комуналног реда и тиме допринијела владавина права на локалном нивоу, закључила је Вукчевић.

       
МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ 


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?