Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Њујорк: Бошковић са подсекретаром УН за мировне операције Жан Пјером Лакроа

Објављено: 28.03.2019. 00:51 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић састао се данас у сједишту Уједињених нација у Њујорку са Жан Пјером Лакроа (Јеан-Пиерре Лацроиx), подсекретаром УН за мировне операције.

mod

Будући да су тема предстојеће министарске конференције УН која ће се одржати у петак, управо мировне операције, разговор је био посвећен међународним напорима усмјереним ка јачању глобалног мира и безбједности.

Министар Бошковић је истакао да учешће у мировним операцијама треба фокусирати на превенцију конфликата, имајући у виду да локални политички проблеми често превазилазе националне границе попримајући димензије регионалних, па чак и глобалних. 

mod 

Он је истакао став да су мировне мисије Уједињених нација јединствен и динамичан инструмент за помоћ земљама захваћеним сукобима, као и важан фактор изградње и очувања трајног мира.

Бошковић је исказао спремност Црне Горе да пружа активан и конструктиван допринос Одјељењу Уједињених нација за мировне операције, наглашавајући значај учешћа Војске Црне Горе у Мисији УН у Западној Сахари (МИНУРСО) за јачање интероперабилности способности њених снага.

Министарство одбране
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?