Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић честитао 70 година Алијансе: У модерној историји не постоји дуговјечнији и успјешнији политичко-војни савез од нашег (ВИДЕО)

Објављено: 04.04.2019. 14:49 Аутор: мод
НАТО данас обиљежава 70 година постојања. Тим поводом, министар одбране, мр Предраг Бошковић упутио је видео поруку у којој савезницима честита седам деценија успостављања Организације Сјеверноатлантског Уговора.

“У модерној историји не постоји дуговјечнији и успјешнији политичко – војни савез од нашег. То није само војни савез, већ савез који свих ових 70 година промовише владавину права, заштиту људских права и демократије”, каже Бошковић. Он је истакао да су савезници окупљени око кључних вриједности и принципа, којима су бесконачно посвећени и који представљају чврсти темељ гаранције стабилности и дуговјечности. 

“НАТО је данас кредибилнији више него икада. Чува безбједност наше територије, али пројектује стабилност и ван својих граница. Наша кредибилност је заснована на способности прилагођавања, ефикасном суочавању са савременим безбједносним изазовима и снажном јединству савезница”, истакао је министар Бошковић.

Он је на крају исказао увјерење да је Алијанса способна да одговори и на све будуће задатке уколико останемо уједињени у различитостима и посвећени принципу „сви за једног – један за све“.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?