Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сарадњом држава Јадранско-јонске иницијативе до бољих услова за младе

Објављено: 05.04.2019. 18:53 Аутор: Министарство спорта и младих
Министарство спорта и младих, уз подршку Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, организовало је Конференцију посвећену јачању јадранско-јонске сарадње у области омладинске политике.

Конференција је окупила 50 представника држава Јадранско-јонске иницијативе, међународних и регионалних организација, домаћих институција и невладиних организација.

Јановић је оцијенио да је црногорско предсједавање Иницијативом, која промовише економски и друштвени раст у региону, као и европску интеграцију Западног Балкана, за Црну Гору од посебне важности. 

Ministarstvo sporta i mladih

“Кроз остваривање блиске сарадње са државама региона као и државама чланицама Европске уније, Црна Гора активно учествује у дефинисању приоритета који су од значаја за цијели јадранско-јонски регион. У свим областима од заједничког интереса на регионалном нивоу, треба истрајно и посвећено радити на унапређењу услова и стварању прилика за младе људе”- казао је Јановић.

Њ.Е амбасадорка Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, Марyсе Давиет истакла је да ОЕБС препознаје значај рада са младима и врло важну улогу коју они имају у изградњи мирног и безбједног окружења.

На Конференцији су се по први пут окупили представници надлежни за област омладинске политике из земаља чланица Јадранско-јонске иницијативе, са циљем интензивирања сарадње у споменутој области.

Ministarstvo sporta i mladih

„Црногорско предсједавање Јадранско-јонском иницијативом било је веома успјешно и овим путем желим да Вам честитам на напорима које улажете у развијању партнерстава са свим државама региона“- казао је Њ.Е амбасадор Фабио Пиглиапоцо.

Јановић је закључио да је управо овај догађај био прилика за разматрање кључних изазова и остварених резултата, као и за размјену искустава између држава региона у вези са унапређењем положаја младих.





МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?