Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић на Самиту културе 2019. у Абу Дабију

Објављено: 08.04.2019. 21:18 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић учествује на Самиту културе 2019. у Абу Дабију, на позив министарке културе и знања Уједињених Арапских Емирата Њ.Е. Ноуре Ал Кааби.Тема о којој се расправља на овогодишњем Самиту је улога културе у глобалним изазовима и утицај креативности и технологија на позитивне промјене у свијету.

Министар Богдановић је на Самиту, са представницима земаља учесница разговарао о упоредним искуствима у областима развоја културно-умјетничког стваралаштва и креативних индустрија и заштите и очувања културне баштине. Такође су размотрене могућности за сарадњу на заједничким пројектима креативних индустрија, промоције културне разноликости, заштите и очувања културне баштине и дигитализације.

На Самиту културе у Абу Дабију учествују лидери из домена умјетности, културне баштине, медија, јавних политика и технологија.

Самит организује Министарство културе и знања Уједињених Арапских Емирата, у сарадњи са глобалним партнерима: Краљевском академијом умјетности, УНЕСКО, Гугенхајмом, Економистом и Гуглом. Самит се одржава од 7. до 11. априла 2019. године.

Уз министра Богдановића, на Самиту културе 2019. у Абу Дабију учествује и амбасадорка Црне Горе у Уједињеним Арапским Емиратима Душанка Јекнић.

На маргинама Самита министар Богдановић це имати билатералне сусрете са министарком културе и знања Уједињених Арапских Емирата, Њ.Е. Ноуром Ал Кааби и државним министром Уједињених Арапских Емирата, Њ.Е. Закијем Анваром Нусеибехом.








 
  
МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?