Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Први војници на добровољном служењу војног рока положили заклетву, уз присуство премијера Марковића и министра Бошковића

Објављено: 13.04.2019. 17:34 Аутор: мод
Данашњем полагању војничке заклетве на војном аеродрому “Књаз Данило” у Голубовцима, још свечанијем него што је уобичајено, присуствовали су премијер Душко Марковић и министар одбране, мр Предраг Бошковић

mod
  
Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић, казао је, обраћајући се војницима и војникињама, да су својом заклетвом управо прихватили моралну обавезу, која носи велику привилегију, али и огромну одговорност. 
  
“Млади војници, полагање заклетве је узвишени морални чин. Служити својој земљи и заклети јој се на ревност и оданост, неке су од најчаснијих људских врлина. Бити војник није само професија, то је и стил живота који нас учи посвећености, одговорности, тимском духу и истрајности. Будите достојни униформе коју носите, јер постајете дио часног и узорног строја”, истакао је генерал Дакић обраћајући се војницима. 

mod

Обје генерације нових војника, до јуна ове године ће похађати обуку у касарни “Милован Шарановић” у Даниловграду.

Након завршене основне војничке обуке, војници на добровољном служењу војног рока имаће могућност уласка у резервни састав Војске Црне Горе и предност приликом запошљавања у ВЦГ. 

mod

Војници по уговору, након завршене основне обуке биће распоређени на 40 формацијских мјеста, у Пјешадијски батаљон 24 војника, Ваздухопловство Војске Црне Горе три, Логистички батаљон, Почасну гарду и Центар за обуку по два војника, а у Чету специјалних снага и у Морнарицу Војске Црне Горе по девет.

mod

Министарство одбране

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?