Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Завршено учешће црногорске делегације на прољећним састанцима Свјетске банке и ММФ-а - усаглашене области даље сарадње у овој години

Објављено: 15.04.2019. 13:13 Аутор: Министарство финансија
Делегација Црне Горе коју предводе министар финансија Дарко Радуновић и гувернер Централне банке Црне Горе Радоје Жугић завршила је учешће на прољећним састанцима Међународног монетарног фонда и Свјетске банке. 

Током посљедњег дана овогодишњих прољећних састанака, делегација се сусрела са замјеником извршног директора Међународног монетарног фонда г-дином Тао Зангом. Током састанка је потврђен наставак спровођења мјера важних за даље јачање фискалне стабилности у Црној Гори.  Замјеник извршног директора ММФ-а, г-дин Занг је поздравио предузимање мјера на снажењу финансијске стабилности и истакао да је увођење стечаја у двије банке у Црној Гори доказ да супервизија у земљи добро функционише.

Представници црногорске делегације су одржали састанак и са замјеником директора Сектора за фискална питања у Међународном монетарном фонду г-дином Гердом Шварцом, и експертским тимовима овог сектора, који пружају техничку помоћ Министарству финансија и Пореској управи Црне Горе. На састанку су детаљно анализирани ефекти досадашње техничке подршке ММФ-а за реформе пореске политике, са фокусом на подршку за област реформе пореске администрације,  подршку јачању административних капацитета за имплементацију правног оквира за јавно приватно партнерство, као и ефекте експертских мисија за анализу пореске политике, пореског оптерећења рада и пореских изузећа. Договорено је у којим областима је потребно наставити техничку подршку ММФ-а, а у којима је, попут области јавно-приватних партнерстава потребно сагледати најоптималнији модел техничке помоћи који ће ојачати административне капацитете Министарства финансија.

Министарство финансија и Централна банка Црне Горе

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?