Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почињу радови на изградњи фабрике билета у Унипром КАП-у

Објављено: 24.04.2019. 20:57 Аутор: Министарство економије
“Наставак производње алуминијума има велики значај за укупни економски развој Црне Горе и кроз најављене инвестиције "Унипром" ће наставити јачање своје позиције на тржишту алуминијума, што ће у многоме доприносити јачању црногорске економије”, казала је министарка економије данас приликом означавања почетка радова на изградњи фабрике билета/трупаца у оквиру Унипром КАП-а.

Министарка економије Драгица Секулић и власник Унипрома Веселин Пејовић, данас су заједнички означили почетак радова на фабрици. 

Секулић је казала да је Унипром - Комбинат Алуминијума Подгорица препознат као субјект са јасном визијом, јасно дефинисаним краткорочним и дугорочним циљевима и смјерницама за даљи развој предузећа.

„Поред већ постављене фабрике силумина која ће производити 30.000 т специјалних легура изузетне ино тржишне вриједности од 75 мил долара која ће ускоро бити и отворена, данас почињемо реализацију следећег пројекта, а то је изградња нове фабрике алуминијумских билета-трупаца“ - истакао је Веселин Пејовић. 

Отварање фабрике планирано је за децембар 2019. године. Планирана вриједност ове инвестиције је отприлике 15 милиона еура, а у оквиру фабрике силумина и билета планирано је отварање 80 радних мјеста.

“Очекујемо да ова велика инвестициона улагања подстакну и значајан број нових радних мјеста и узрочно-повезаних инвестиција, па Унипром КАП у будућности видимо као веома важан привредни субјекат за Црну Гору”, закључила је Секулић.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?