Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са Акаром: Јачање сарадње кроз модернизацију ВЦГ и школовање наших кадета у Турској

Објављено: 02.05.2019. 22:36 Аутор: мод

modМинистар одбране Црне Горе, мр Предраг Бошковић састао се данас у Истанбулу са министром националне одбране Републике Турске, Хулусијем Акаром .

Министар Бошковић је исказао задовољство сарадњом Црне Горе и Републике Турске у области одбране и истакао спремност за њено интензивирање кроз нове билатералне пројекте, посебно имајући у виду веома развијену војну индустрију Републике Турске.

Бошковић је информисао турског колегу о процесу модернизације Војске Црне Горе, кроз опремање јединица и развој војних способности. Он је изразио задовољство успјешном имплементацијом Оквирног споразума за набавку униформе за потребе наше војске на период од пет година. У складу са споразумом, прошле године је припадницима Војске Црне Горе из Турске испоручена униформа високог квалитета, а током ове се очекује набавка теренске, службене и пилотске униформе, као и одјеће за ваздухопловне техничаре. Тим поводом, министар је у Истанбулу потписао Уговор о набавци униформе за потребе Војске Црне Горе за текућу годину.

Министар Акар је изразио задовољство напретком билатералне сарадње Црне Горе и Турске, чијем ће унапређењу снажно допринијети и недавна одлука Министарства одбране Црне Горе о школовању кадета на војним академијама у Републици Турској. Акар је казао да је Црна Гора препозната као кредибилан партнер међународне заједнице, посебно истичући значајан допринос Војске Црне Горе колективном систему безбједности. Осврћући се на безбједност овог региона и актуелне безбједносне изазове, Акар је нагласио важност јачања интегрисаног дјеловања, чиме можемо заједнички допринијети безбједнијем окружењу.

Министар Бошковић сјутра ће посјетити ИДЕФ, Међународни сајам одбрамбене индустрије који се 14. пут одржава у Истанбулу.

Министарство одбране

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?