Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јановић: Министарство ће помагати истакнуте црногорске клубове

Објављено: 14.05.2019. 20:24 Аутор: Министарство спорта и младих
Министар спорта и младих Никола Јановић примио је предсједнике, односно представнике 10 црногорских клубова које је ово Министарство финансијски подржало. Подршка је опредијељена у складу са Законом о спорту, а на основу категоризације ЦОК-а и биће реализована према спортским клубовима из прве категорије спортова.

Том приликом министар Јановић је истакао да Влада Црне Горе и Министарство спорта и младих континуирано раде на унапређивању спортске инфраструктуре, укључивању што већег броја дјеце у спорт, као и препознавања бољег позиционирања наших истакнутих клубова на међународној спортској сцени. 

Ово је само један сегмент активности које Министарство спорта и младих спроводи када је у питању подржавање рада спортских клубова. Из овог Владиног ресора за наредни период најављују подршку и другим клубовима, која ће бити реализована кроз систем дјечијег спорта до краја текуће године. 
  
Из Буџета Министарства спорта и младих за подршку истакнутим клубовима биће издвојено 300.000 еура.
  
Састанку су присуствовали: Зоран Вуковић (ФК “Брезница”), Зоран Вујичић (ЖКК “Будућност”), Милош Мрачевић (ПВК “Јадран”), Драган Самарџић (ВК “Приморац”), Видо Ђаконовић (РК “Ловћен”), Срђан Маркоч (ЖРК “Будућност), Слободан Шебек (ЖОК “ЈединствоФранца”), Ненад Вујановић (ЖОК “Лука Бар”), Драган Благојевић (Џудо клуб “Академик”) и Омер Нурковић (Џудо клуб “Ибар”).

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?