Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Будва: Ивановић и Кволвик отворили регионалну конференцију “Изградња интегритета на Западном Балкану”

Објављено: 15.05.2019. 17:34 Аутор: мод
Генерални директор Директората за политику и планирање одбране, мр Ивица Ивановић и замјеник директора Центра за интегритет у сектору одбране Краљевине Норвешке (ЦИДС), Торе Кволвик, отворили су данас у Будви регионалну конференцију поводом почетка имплементације норвешког пројекта "Изградња интегритета на Западном Балкану”.

Ивановић је истакао да је Министарство одбране препознало изградњу интегритета као значајно подручје рада за јачање државних институција. Сходно томе, изградња интегритета и превенција корупције, као нераскидиви дио доброг управљања, представљају један од приоритета у раду. Он је навео да је Министарство одбране чврсто опредијељено да настави са даљим јачањем својих капацитета у овом домену, али и да стечена знања и искуства размјењује са савезницима и партнерима.

Кволвик је нагласио да изградња и јачање интегритета представља изазов сваког савременог друштва. Додао је да се ЦИДС бави промоцијом и унапређењем професионалног интегритета и доброг управљања у области одбране и безбједности. Активности обухватају организацију обука које су усмјерене ка изградњи неопходних капацитета, подизања свијести о интегритету и смањењу ризика за настанак корупције. У одређеним земљама, такође реализују и пројекте у сарадњи са министарствима одбране и унутрашњих послова.

Тема једнодневне конференције је унапређење сарадње са ЦИДС-ом у контексту наставка пројектних активности у Црној Гори и земљама региона и Алијансе. Представници земаља учесница (Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово, Норвешка) су на конференцији размијенили искуства и научене лекције из области изградње и јачања интегритета у сектору одбране и безбједности, као и планове за будуће активности.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?