Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана једанаеста сједница Савјета за реформу јавне управе

Објављено: 15.05.2019. 22:50 Аутор: МЈУ
Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику, Зоран Пажин, предсједавао је данас једанаестом сједницом Савјета за реформу јавне управе.

На данашњој сједници разматрана су кључна документа за праћење реформског процеса у области јавне управе – Извјештај о реализацији Акционог плана за спровођење Стратегије реформе јавне управе 2016-2020. за 2018. годину и Извјештај о спровођењу Програма управљања јавним финансијама 2016-2020. за 2018. годину. 

Савјет је констатовао да је у процесу реформе јавне управе остварен напредак у кључним циљевима. Оцјењено да је и у наредном периоду потребно интензивирати динамику спровођења планираних активности, са акцентом на најважније активности процеса - наставак процеса оптимизације броја запослених у јавној управи, успостављање система управљања квалитетом јавних услуга које пружа администрација, те унапређење капацитета јавне управе у области управљања људским ресурсима. 

Када је ријеч о Програму управљања јавним финансијама, оцијењено је да је остварен  позитиван напредак. У том смислу, наведено је да је реализовано 47% планираних активности, те да је имплементација одређених активности била доминантно условљена реализацијом пројеката суфинансираних из ЕУ фондова. 

Савјет је посебну пажњу усмјерио на нереализоване и дјелимично реализоване активности из оба извјештаја, као и на разлоге за такав статус реализације и, с тим у вези, дискутовао о мјерама које је потребно предузети у циљу њихове успјешне реализације. 

На сједници је размотрена Информација о раду Међуресорског оперативног тима за координацију у имплементацији активности из Акционог плана за спровођење Стартегије реформе јавне управе за 2018. годину. Констатовано је да су активности овог Тима допринијеле остваривању постигнутих резултата.

Савјет је упознат и са активностима о предстојећем процесу израде евалуације Стартегије реформе јавне управе. 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?