Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Дамјановић специјална гошћа ЦМБЕБИХ 2019 конференције

Објављено: 16.05.2019. 20:12 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Министарка науке, др Сања Дамјановић, борави данас у Бањој Луци, гдје учествује у својству специјалне гошће Трећој Међународној конференцији о медициском и биолошком инжењерингу – ЦМБЕБИХ 2019.

ЦМБЕБИХ 2019 највећа је и најзначајнија конференција у овој области у Југоисточној Европи, која је ове године окупила преко 500 учесника из 45 земаља свијета. Конференцију су подржале све еминентне међународне организације из области, попут Европске алијансе за медицински и биолошки инжењеринг и Међународне федерације за медицински и биолошки инжењеринг. Такође, конференција је окупила и привреднике, у виду тзв. Бизнис форума, а посебан фокус је и на младим људима, тако да саставни дио конференције чини и

Конгрес студената. Медицински и биолошки инжењеринг је брзорастуће поље развоја и циљ конференције је омогућавање платформе за размјену информација и иновативних идеја са амбицијом да утиче на будући развој и креирање заједничке визије.

Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Министарка Дамјановић је у уводном дијелу представила регионални пројекат успостављања Међународног института за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе (СЕЕИИСТ). Министарка је истакла бенефите учешћа у СЕЕИИСТ пројекту у смислу биомедицинских истраживања, лијечења пацијената, изградње и јачања капацитета, подстицања технолошког трансфера и укључивања локалне привреде, дигитализације и развоја алтернативних извора енергије. Указујући на велики напредак СЕЕИИСТ пројекта, како на политичкој тако и на научној сцени, министарка је посебно истакла значај политичке подршке на највишем нивоу у овом тренутку, а кроз потписивање Меморандума о оквиру сарадње.

Домаћини и суорганизатори конференције су проф. др Алмир Бањевић, директор Верлаб-а и предсједник Удружења медицинског и биолошког инжењеринга Босне и Херцеговине и проф. др Ранко Шкрбић, декан Медицинског факултета Универзитета у Бања Луци.

МИНИСТАРСТВО НАУКЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?