Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Хаг: Црна Гора снажно посвећена приступању ЕУ

Објављено: 17.05.2019. 17:30 Аутор: КЕИ
Црна Гора је показала снажну посвећеност у спровођењу реформи и Влада Краљевине Холандије је спремна да пружи сву потребну подршку у наставку процеса приступања ЕУ, поручено је на састанцима које је црногорска делегација имала у Хагу.

Црногорска делегација, коју је предводио главни преговарач Александар Дрљевић имала је више састанака у Хагу, с циљем представљања најновијих резултата у области борбе против корупције и организованог криминала.

Чланови делегације, коју су чинили чланица Преговарачке групе за поглавља 23 и 24 Маријана Лаковић, главни специјални тужилац Миливоје Катнић, помоћник директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић и помоћник директора Агенције за спрјечавање корупције Саво Милашиновић, у Хагу су разговарали са представницима Министарства вањских послова и Министарства правде.

„Досљедна примјена европских стандарда у области заштите и промоције слобода, права и сигурности грађана, као и континуирани напредак у законодавној реформи и изградњи институција, те остварени резултати у области борби против корупције и организованог криминала, прања новца и привременог одузимања имовине, су основа за очекивање да ће постигнути напредак бити препознат у предстојећем извјештају ЕК о Црној Гори. Увјерени смо да ће, на темељу добрих резултата које остварујемо, ЕК ускоро приступити дефинисању мјерила за привремено затварање ових поглавља”, саопштио је главни преговарач Александар Дрљевић саговорницима у Хагу.

Представници црногорске делегације су пренијели да су све институције, у пуном капацитету, посвећене испуњавању обавеза из поглавља 23 и 24.

Представници холандских министарстава вањских послова и правде су поздравили допринос Црне Горе НАТО-у и јасну опредијељеност чланству у ЕУ.

Похвалили су усаглашеност са вањском и безбједносном политиком ЕУ, резултате остварене у оквиру полицијске сарадње и рад на унапређењу положаја ЛГБТ популације. Поручили су да је у наредном периоду потребно наставити са производњом резултата у области борбе против корупције, јачања независности правосуђа и слободе медија за шта Црна Гора може рачунати на пуну подршку холандских институција.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?