Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић и Спасовски потписали Протокол о сарадњи у области европских интеграција

Објављено: 24.05.2019. 18:48 Аутор: МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић и потпредсједник Владе Републике Сјеверне Македоније и министар унутрашњих послова Оливер Спасовски потписали су данас, након заједничке сједнице двије владе, Протокол о сарадњи између Министарства унутрашњих послова Црне Горе и Министарства унутрашњих послова Републике Сјеверне Македоније у области европских интеграција.

„Потписивање Протокола о сарадњи у области европских интеграција ће допринијети јачању сарадње између два министарства, а своје капацитете, у дијелу спровођења обавеза у оквиру поглавља 23 и 24, ставићемо на располагање колегама из Сјеверне Македоније. Вјерујем да ће стручна знања и наше искуство током преговарачког процеса бити од значаја за колеге из сусједне Македоније, као и да ћемо, кроз овај вид сарадње, додатно унаприједити размјену информација међу институцијама задуженим за спровођење закона“, саопштио је министар Нухоџић. Додао је да је снажна посвећеност двије државе европској и евроатлантској перспективи резултирала иницијативима од заједничког интереса на пољу унутрашњих послова.


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GOREТоком сусрета, министри унутрашњих послова Нухоџић и Спасовски су разговарали о конкретним активностима које треба предузети у борби против организованог криминала, илегалних миграција, трговине људима и тероризма.

„Безбједносни изазови прелазе границе једне земље и на њих се може одговорити само заједничким снагама и сарадњом између држава, а Црна Гора и Сјеверна Македонија у томе служе као примјер“, поручио је Нухоџић.

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Оливер Спасовски је исказао задовољство сарадњом македонске и црногорске полиције, која је важан дио укупних билатералних односа, стратешког партнерства и повјерења између двије државе.

„Заједничка сједница двије владе потврђује блиске и пријатељске везе Црне Горе и Сјеверне Македоније, а интензивна полицијска сарадња је од кључног значаја за стабилност и безбједност Региона“, закључио је министар Нухоџић.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?