Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић данас у Андријевици: Убрзати радове на изградњи Куће воћа

Објављено: 01.06.2019. 00:39 Аутор: мпрр

MPRRMPRR

Након што је у Бијелом Пољу представио охрабрујуће резутате ИПАРД јавног позива за подршку примарној пољопривредној производњи, потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, који се налази у четводневној посјети Сјеверу, посјетио је данас и Андријевицу.

Том приликом, у Андријевици је обишао радове на израдњи Куће воћа, заједно са предсједником Општине Срђаном Машовићем, директором Управе јавних радова Решадом Нухоџићем, са сарадницима, као и представницима извођача радова.

Потпредсједник Симовић је исказао потребу да се радови на изградњи Куће воћа убрзају, јер, како је казао, постоје претпоставке за успјешну реализацију пројекта, кроз обезбијеђена средства у капиталном буџету у износу од 1,3 милиона еура, за прошлу и ову годину.

MPRRMPRR

Током прошле године сам био овдје и увјерио се у добру динамику почетних радова. Данас желимо да пошаљемо поруку да треба убрзати грађевинске радове“, казао је Симовић.

Веома је важно, како је истакао, да су покренуте и активности на разради технолошког пројекта и треба синхронизовати грађевинске радове са коначним рјешењима у технолошком пројекту.

Према ријечима Симовића,  обезбијеђена су средства за набавку опреме, кроз МИДАС пројекат који се реализује у сарадњи са Свјетском банком.

Потпредсједник је поновио да ће Кућа воћа бити нова вриједност за Андријевицу и добро за бројне, вриједне пољопривредне произвођаче, прије свега воћаре са подручја Андријевице и шире, кроз стварање могућности за откуп и додате вриједности кроз прераду.  Кућа воћа, како је додао, биће не само развојни импулс за пољоприверду, већ и својеврсна туристичка атракција овог подручја.

Потпредсједник Симовић је данас започео четвородневну радну посјету Сјеверу Црне Горе, са циљем непосредног праћења реализације и сагледавања резултата удружених напора за развој сектора пољопривреде, које улаже Влада, заједно са нашим ЕУ партнерима, вриједним домаћинима и предузетницима и одговорним локалним самоуправама.



ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?