Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Јановић уручио награде најактивнијим младима

Објављено: 03.06.2019. 18:39 Аутор: Министарство спорта и младих

Министарство спорта и младих је, у складу са Законом о НВО, подржало 10 омладинских пројеката, међу којима је и пројекат Грађанске алијансе - Млади активни грађани – МАГ.

Питање младих је мултисекторско питање којим се бави више ресора у Влади, али и друге институције система и друштва у цјелини. Образовне, културне, здравствене, али и регионалне и међународне институције, локалне самоуправе и цивилни сектор. Синергија свих тих актера, што је случај и са данашњим догађајем, даје резултате и отвара нове могућности за младе – истакао је Јановић.

Примјер младих који су се ангажовали кроз овај и сличне пројекте је најбољи доказ да млади имају избор и могућности, и да само од њих зависи да ли ће искористити шансе које им се нуде. Пројекат је показао да млади желе да буду дио рјешења и да су спремни да се ангажују у рјешавању проблема које идентификују у својим заједницама, поред чега су имали могућност и да освоје награду.

Најуспјешнијим и најактивнијим младим људима, награде је на крају уручио министар Јановић, уз поруку да ће Влада и Министарство спорта и младих наставити да и даље пружа подршку омладинским пројектима и да ствара услове за бољи живот младих.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МАЛДИХ

Фото: хттпс://www.флицкр.цом/пхотос/владацг/албумс/72157708903208782

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?