Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка економије на Самиту у Београду

Објављено: 03.06.2019. 20:36 Аутор: Министарство економије
“Земље нашег региона, данас, не смију пропустити шансу да буду дио савремених токова у области енергетике и друштвеног развоја”, оцијенила је министарка економије Драгица Секулић.

Она је данас на Самиту “Енергетска безбједност у региону” који се одржава у Београду казала да јој је част што има прилику да са колегама из региона разговара на једну овако важну тему.

“Познато је да је обезбјеђивање довољних количина енергије један од кључних услова одрживости модерног друштва, као и основни предуслов за одрживи развој којем сви тежимо. Међутим, чини ми се да је питање - на који начин обезбјеђујемо довољне количине енергије - нешто што представља најзахтјевнији задатак ове генерације доносиоца одлука”, казала је Секулић.

Она је подсјетила да је је тај, јако сложен, посао донекле олакшан. Наиме, нашим стратешким циљем (чланством у ЕУ) створили смо могућност да слиједимо примјер оних који заправо постављају стандарде по питању одрживог развоја и чисте, климатски неутралне енергетике. 
  
Црна Гора ц́е и даље, у складу са својим приоритетима из области енергетике, наставити активности на обезбјеђењу сигурног снабдијевања енергијом, развоја конкурентног тржишта енергије и одрживог енергетског развоја, уз активну сарадњу са свима који имају исте циљеве.

“Сматрам да једино тако енергетику развијамо на начин који је економси исплатив, енергетски одржив и еколошки прихватљив”, закључила је министарка.

Данашњи регионални скуп је организован под покровитељством Министарства рударства и енергетике Србије и од великог је значаја за читав регион имајући у виду да је окупио по први пут ресорне министре из Југоисточне Европе.

Отвореном дискусијом у три панела представљен је међународни план енергетске стабилности за регион и размотрени сви аспекти које доносе стратегије имплементације у енергетској транзицији.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?