Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић-Поклукар: Наставак сарадње између Црне Горе и Словеније за јачи одговор на заједничке безбједносне изазове

Борба против организованог криминала, тероризма и илегалних миграција биле су главне теме данашњег билатералног састанка одржаног у Љубљани између министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића и његовог словеначког колеге, министра Боштјана Поклукара.




Саговорници су се сложил да су Црна Гора и Словенија двије пријатељске земље, те да је сарадња између два министраства унутрашњих послова традиционално добра и партнерска. Министар Нухоџић је овом приликом захвалио на исказаној подршци Словеније Црној Гори на путу испуњења два најважнија спољнополитичка циља - чланства у НАТО, који је Црна Гора већ остварила, и чланства у Европској унији.

Министар Нухоџић је оцијенио да је досадашња сарадња између двије полицијске организације дала доста добрих резултата, и исказао увјерење да је на овај начин дат допринос и генералној оцјени Европске комисије из посљедњег Извештаја о Црној Гори, којом се констатује напредак у међународној полицијској сарадњи наше земље.

Министар Нухоџић је нагласио важност даљег јачања сарадње два ресора, у циљу пружања што квалитетнијег одговора на заједничке безбједносне изазове, али и у циљу превенције свих појавних облика криминала.

Министар Поклукар је на састанку потврдио снажну подршку Словеније европској интеграцији Црне Горе, и у том смислу најавио наставак сарадње и помоћи кроз нове заједничке пројекте.

Говорећи на тему организованог криминала и тероризма, министар Поклукар је истакао да су црногорски безбједносни органи снажан партнер словеначке полиције. С тим у вези, министри су се сложили да је успјешно суочавање са безбједносним изазовима неопходна блиска сарадња и континуирана размјена информација између полиција двије земље, и договорили интензивирање сарадње на том плану.

Разговарајући на тему илегалних миграција и стању у тој области из регионалне перспективе, министри су се сложили да миграције нијесу питање само једне државе, већ цијелог региона, и у том смислу констатовали важност континуиране и отворене комуникације полиција у региону и даље јачање сарадње у циљу спремности и отпорности на изазове које са собом носе миграције.

MUP MUP

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?