Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кампања “Заблистаћу у вртићу” у Беранама: Вртић је најбоље окружење које можемо да пружимо дјеци

Објављено: 11.06.2019. 21:41 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

На првом у низу промотивних догађаја у оквиру кампање “Заблистаћу у вртићу” који је одржан данас у Беранама поручено је да је вртић најбоље могуће окружење за одрастање дјетета, као и да је планирана изградња новог вртића у Беранама.

PR služba Ministarstva prosvjete

Јавну предшколску установу “Радмила Недић” у Беранама ове године похађа 550 дјеце, а према ријечима директора вртића, Јована Коматине, у склопу вртића ради шест васпитних јединица на територији општине.

Коматина је оцијенио да је упис дјеце у Беранама све већи и најавио да ће у периоду од наредних неколико година Беарне имати потпуно нов вртић. Он је рекао да ЈПУ “Радмила Недић” на све начине покушава да привуче што више дјеце да буду дио предшколског васпитања и образовања, те да у неприступачним мјестима са дјецом раде и интерактивне службе вртића, што се показало као одлично рјешење.

PR služba Ministarstva prosvjete

Директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање, Аријана Николић-Вучинић, рекла је да је у периоду од 4 године забиљежен велики пораст обухвата дјеце предшколским образовањем, те да данас износи око 73%, што је за око 20% више него прије четири године. Она је подсјетила да су у претходне двије године капацитети повећани за 1500 мјеста, те да су за наредни период планирана значајна улагања у изградњу нових објеката и адаптацију постојећих.

Када је у питању повећање капацитета, како је раније саопштено, изабран је извођач радова за вртић у Рожајама, а у току ове године очекује нас почетак радова на вртићима у Блоку 6, Пљевљима и Херцег Новом. Што значи, да ако све буде ишло по плану, ове године почиње изградња четири вртића. До септембра биће у функцији и нови вртић у Тузима.

У оквиру данашњег догађаја, у Центру културе у Беранама оџана је представа за малишане којом је послата порука о значају вртића за дјецу.

ПР Служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?