Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Засиједао Савјет за приватизацију и капиталне пројекте: Продају се хотел Сидро у Бару и Пива у Плужинама

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте је данас, на XВИИ сједници којом је предсједавао предсједник Савјета, предсједник Владе Душко Марковић, дао сагласност на Захтјев Луке Бар АД – Бар за продају 100 одсто удјела у д.о.о Хотел Сидро и прихватио Захтјев Хотелске групе Будванска ривијера АД – Будва за давање сагласности на Одлуку о измјени Одлуке о продаји путем јавне аукције која се тиче продаје Хотела Пива у Плужинама. Комисија за аукцију је задужена да, у складу са Уредбом о продаји акција и имовине путем јавне аукције, спроведе поступак продаје дијела имовине Хотелске групе Будванска ривијера АД – Будва – хотела Пива у Плужинама у складу са овим закључком.

На дан 31. марта 2019. године стална имовина Хотела Сидро износила је 1.172.118 еура, а потраживања 56.377 еура, капитал 575.929 еура, а акумулирани губитак 5.944.443 еура, дугорочне обавезе и резервисања 37.051 еуро, одложене пореске обавезе 103.904. еура, и краткорочне обавезе 543.859 еура.

У расправи је истакнуто да Хотел Сидро од отварања 2010. године није пословао позитивно те да менаџмент Луке Бар намјерава да новац од продаје Хотела Сидро искористи за санацију конструкције обале Волујица у дужини од 554 м и за изградњу монтажног завореног складишта површине 6.000 м². На сједници је наглашено да су 34 запослена у Хотелу Сидро заштићена веома квалитетним колективним уговором и то у петогодишњем периоду након приватизације те је с тим у вези Савјет препоручио Луци Бар АД Бар да донесе коначну одлуку о продаји Хотела Сидро, с тим да саставни дио одлуке буде социјални програм који треба да реализује потенцијални купац.

Почетна цијена Хотела Сидро одређена је на 1.704.480,02 еура.

Прихвативши Захтјев Хотелске групе Будванска ривијера АД – Будва Савјет се сагласио да у новој Одлуци о продаји путем јавне лицитације буде наведена цијена од 152.000 еура будући да књиговодствена вриједност Хотела износи 150.966,98 еура. Савјет је задужио Комисију за аукцију да спроведе поступак продаје дијела умовине Хотела Пива у Плужинама у складу са Уредбом о продаји акција и имовине путем јавне аукције.

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте је размотрио Информацију о испуњености услова за враћање четврте банкарске гаранције Глобал Портс Холдингу и предложио Влади да усвоји Информацију у којој се наводи да је ова компанија инвестирала у санацију и ојачање конструкције јужне обале Гата 1 износ од 2.027.879,05 еура чиме су се стекли услови за повраћај одговарајуће банкарске гаранције.

Утврђен је Предлог одлуке о допунама Одлуке о плану приватизације за 2019. годину којом је предвиђена продаја преосталог дијела од 1,45 одсто акција државе у Новом дуванском комбинату АД Подгорица након што је садашњи већински власник изразио интересовање за куповину и преосталог удјела државе.

XVII sjednica Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte (13.06.2019.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?