Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

И радови и протести обустављени на Буковици

Објављено: 14.06.2019. 22:26 Аутор: МЕК
Радови на изградњи малих хидроелектрана на Буковици се обустављају док Влада не преиспита сву документацију и донесе коначну одлику, закључено је данас на састанку министарке економије Драгице Секулић са мјештанима Општине Шавник, представницима НВО, инвеститором и представницима локалне самоуправе.

Секулић је данас са сарадницима обишла локацију на којој су започети припремни радови на изградњи мале хидроелектране на Буковици и разговарала са грађанима Шавника, након чега је одржан састанак у згради општине.
Ministarstvo ekonomije
На састанку је било прилике да сви међусобно разговарају и салушају једни друге. „Нема потребе да се Буковица брани ни од кога. Данас смо заједницки постигли договор да се и радови и протести стопирају док се не донесе конацна одлука“, казала је Секулић.

Такође је истакла да ће се на основу комуникације са државним институцијама и провјере закона донијети квалитетна одлука без икаквих притисака и исхитрености.

Предсједник Општине Шавник гдин Мијомир Вујачић је изразио задовољство због постигнутог договора и казао да ће локална управа подржати сваку одлуку Владе.

Грађани су већ извјесно вријеме били на мјесту локације у Буковици, и због почетка извођења припремних радова на изградњи мале хидроелектране Буковица када су спријечили инвеститора да настави започете радове.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?