Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић задовољан првим даном посјете Азербејџану: Овдје постоји велика спремност и државе и инвеститора да се снажније окрену ка Црној Гори

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић изразио је задовољство званичним разговорима обављеним током првог дана његове званичне посјете Азербејџану рекавши да су састанци били конструктивни и садржајни и да су резултат одличних међудржавних односа те да види спремност и азербејџанске државе и инвеститора да се снажније окрену ка Црној Гори.

„Данас смо говорили о томе како и на који начин да те односе преточимо у нови садржај и нову вриједност која се тиче квалитетније економске сарадње и стварања нових прилика за инвеститоре. Постоје многе области у којима је то могуће: туризам, енергетика, пољопривреда, грађевинарство, трговина… Данас смо појединачно говорили о свакој од тих могућности“ – рекао је премијер на крају првог дана службене посјете Азербејџану.

Služba za odnose s javnošćuПредсједник Марковић се поподне састао са предсједником Националне скупштине – Мили Меџлиса – Огтајем Асадовим. На састанку је исказано обострано задовољство квалитетним и садржајним међудржавним односима Црне Горе и Азербејџана уз заједнички закључак да такве односе треба искористити за снажење економске сарадње.

Предсједник Парламента Асадов рекао је да Азербејџан и Црна Гора имају потписаних осамнаест међудржавних докумената, али да то види тек као почетак. Посебно се захвалио Црној Гори на добрим условима пословања које је пружила азербејџанском Азмонту који гради Порто Нови – један од најпрестижнијих туристичких комплекса у региону.

„Постоји веома велика спремност њихове државе и њихових инвеститора да се још јаче окрену према Црној Гори и да поред једне од највећих појединачних инвестиција које имамо у туризму у Црној Гори – Порто Нови – добијемо и друге, и да радимо на приликама за формирање и развој малих и средњих предузећа“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Предсједник Владе је поновио предсједнику Националног парламента Огтају Асадову очекивање исказано и на састанку са премијером Новрозом Мамадовим да наша земља очекује подршку Азербјеџана код институција Европске уније како би Јадранско-јонски енергетски коридор задобио финансијску подршку јер је он важан и за Црну Гору и за цио регион Балкана.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


ВИДЕО ИЗЈАВА ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ: хттпс://yоуту.бе/јфмЛГи-ЦА9к

ВИДЕО - састанак Марковић - Асадов: хттпс://yоуту.бе/К5е5иxзрУГ0
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?