Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министри Богдановић - Познич: Добра прилика за сарадњу двије државе у области креативних индустрија

Објављено: 25.06.2019. 16:13 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић састао се са министром културе у Влади Републике Словеније Зораном Позничем

Сусрет је одржан на маргинама Министарског састанка поводом пројекта обнове југословенског павиљона у Државном музеју Аушвиц – Биркенау.

Током разговора, министри су се сагласили како заједничко учешће двије државе, али и осталих земаља регије, у поменутом пројекту представља примјер на који начин треба дјеловати удружено.

Када је конкретно ријеч о сарадњи Црне Горе и Републике Словеније на плану културе, саговорници су посебно истакли област креативних индустрија. У том погледу, министар Богдановић казао је како је већ успјешно реализован први конкурс за програм “Креативна Црна Гора”, представивши министру Позничу пројекте који су настали током прве фазе. 

Министар Познич казао је како Словенија има значајно искуство у области креативних индустрија, те да почетак тог процеса у Црној Гори може представљати добру прилику за сарадњу и размјену аутора из двије државе. 

Изузев тога, министри културе Црне Горе и Словеније разматрали су и друге облике потенцијалне сарадње, наглашавајући како простор постоји и да је у наредном периоду потребно интензивирати комуникацију измедју институција културе двије државе.

На састанку је закључено да ће ускоро бити дефинисани приоритети за сарадњу у области културе између двије државе, при чему ће акценат бити на заједничким активностима у домену кинематографије.








  
МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?