Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Протокол друге сједнице Мјешовите комисије за економску сарадњу између Црне Горе и Азербејџана

Објављено: 25.06.2019. 20:50 Аутор: Министарство економије
Ministarstvo ekonomije

Друга сједница Мјешовите комисије за економску сарадњу измедју Владе Црне Горе и Владе Републике Азербејџана одржана је 24 и 25. јуна 2019. године у Бакуу, Азербејџан, у оквиру билатералне посјете предсједника Владе Црне Горе, Душка Марковића Азербејџану. Истим поводом организован је бизнис форум црногорских и азербејџанских привредника.

Делегацију Црне Горе је предводила министарка економије Драгица Секулић.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GOREКао резултат рада наведене комисије потписан је Протокол друге сједнице Мјешовите комисије за економску сарадњу између Владе Црне Горе и Владе Републике Азербејџан, којим су дефинисани конкретни модалитети сарадње, у областима које су препознате као обострано корисне, као сто су: трговина, инвестиције, индустрија, енергетика, саобраћај, туризам, заштита животне средине, пољопривреда, наука, просвјета, рад и социјално старање.

Током одржавања Мјешовите комисије, министарка економије се састала са копредсједником комисије са азербејџанске стране, Сахилом Бабајевим.

Изражавајуци задовољство услед присуства великог броја азербејџанских инвестиција у Црној Гори, министарка је истакла да у наредном периоду треба радити на истраживању потенцијала за повећање нивоа робне размјене, који још увијек није на завидном нивоу.

Секулић је поздравила иницијативу колега из азербејџана да се у Црној Гори отвори Азербејџанска трговинска куца и истакла спремност Црне Горе да са Азербејџаном подијели своја искуства и експертизу стечену у процесу приступања Свјетског трговинској организацији.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

ВИДЕО: Баку - Драгица Секулиц - Сахил Бабајев - копредсједавајући Мјешовите комисије за сарадњу ЦГ и Азербејџана: хттпс://yоуту.бе/с0в-оц6аЕР8
ВИДЕО: Баку - ИИ сједница Мјешовите комисије за економску сарадњу ЦГ и Азербејџана: хттпс://yоуту.бе/аYХ1СквХсбс
ВИДЕО: Изјава министарке економије Драгице Секулић: хттпс://yоуту.бе/мЈQМБЈаОгсЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?