Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Колективни уговор Радио телевизије Црне Горе

Објављено: 28.06.2019. 21:21 Аутор: Министарство културе

Министар културе Александар Богдановић, генерални директор Радио телевизије Црне Горе Божидар Шундић и представници два репрезентативна синдиката запослених у јавном сервису потписали су данас Колективни уговор Радио телевизије Црне Горе.

На тај начин, након три године, ријешено је једно од кључних нормативних питања у вези са будућим функционисањем Радио телевизије Црне Горе, тим прије јер је ступање на снагу Колективног уговора током цјелокупног протеклог раздобља било у фокусу домаћих и међународних субјеката заинтересованих за функционисање РТЦГ.

MKU

Након потписивања документа, министар Богдановић казао је како данашњи завршетак трогодишње приче о Колективном уговору треба да буде подстицај, да све стране у времену које слиједи раде још динамичније.

Што се Владе Црне Горе тиче, данашње потписивање Колективног уговора, уз близу 50 милиона еура које смо обезбиједили за трогодишње функционисање јавног сервиса, сасвим су јасна порука. Финансијски, политички и институционално независан национални јавни емитер, циљ је којем не видимо алтернативу – нагласио је Министар.

Колективни уговор усаглашен је са Законом о раду и Законом о зарадама запослених у јавном сектору, а његовим усвајањем није угрожен систем финансирања РТЦГ ни за ову ни за наредну годину. Данашњем потписивању претходило је усвајање Колективног уговора на сједници Владе Црне Горе, одржаној прије осам дана.

Министарство културе

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/ФпWе__Еxгсw

ФОТО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЕзДX4Н

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?