Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада усвојила Извјештај о поступању у управним стварима за период од од 1. јула 2017. до 31. децембра 2018. године

Објављено: 04.07.2019. 21:35 Аутор: МЈУ

Влада је на данашњој сједници усвојила Извјештај о поступању у управним стварима за период од 1. јула 2017. до 31. децембра 2018. године.

"Припрема Извјештаја о поступању у управним стварима за период од 01.07.2017. до 31.12.2018. године је обавеза планирана Програмом рада Министарства јавне управе и ријеч је о првом извјештају који је урађен након доношења новог Закона о управном поступку“, казала је генерална директорица Директората за државну управу, Данијела Недељковић-Вукчевић на Конференцији за медије одржаној након 128. сједнице Владе.

Она је казала да је аналитичким сагледавањем добијених података од свих јавноправних органа, како на централном, тако и на локалном нивоу указујемо да управно рјешавање у назначеном периоду карактерише то да је ефикасност рјешавања у првостепеном поступку на високом нивоу, те је проценат неријешених предмета код органа на централном нивоу 6,75%, док је на локалном нивоу тај проценат 3,98%).

„Такође у првостепеном поступку, благовременост рјешавања управних предмета је на високом нивоу, те је проценат предмета ријешених у року код органа на централном нивоу је 98%, док је на локалном нивоу тај проценат 91%“, истакла је Недељковић-Вукчевић.

Она је истакла да је у првостепеном поступку код јавноправних органа, евидентан мали број изјављених жалби у односу на укупан број ријешених предмета у периоду извјештавања што указује да су странке готово у потпуности задовољне одлукама органа, што потврђују подаци да је проценат изјављених жалби на централном нивоу 0,96%, док је на локалном нивоу тај проценат 0,64%.

„Висок је проценат жалби ријешених у законском року на централном нивоу 94%, док је код органа локалне самоуправе проценат жалби ријешених у законском року на релативно високом нивоу 72%, казала је Недељковић-Вукчевић.

„У поступцима по тужбама пред Управним судом Црне Горе, рад другостепених органа је оцијењен као задовољавајући , те у односу на укупан број одлука Управног суда Црне Горе проценат одбијених тужби код органа на централном нивоу је 72%, док је тај проценат код органа на локалном нивоу 66%“, закључила је Недељковић-Вукчевић. 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

ФОТО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмЕМаУРр

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?