Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић на министарском састанку ЕУ-Западни Балкан у Познању: Безбједносне пријетње недјељиве, заједнички циљ је безбједан регион

Након одржаног састанка министара Западног Балкана и ЕУ у Познању, министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић дао је изјаву за јавност. 

Чињеница да је другу годину за редом, уочи Самита Берлинског процеса, одржан састанак министара унутрашњих послова земаља Западног Балкана и држава чланица Европске уније, за Црну Гору је важна јер смо размијенили мишљења о активностима у борби против корупције, илегалних миграција, кријумчарења наркотика, трговине људима и ватреним оружјем.

Сложили смо се да су ови безбједносни изазови и пријетње недјељиви, да се са њима не можемо самостално изборити и да је зато јачање међународне полицијске сарадње императив у нашем раду. 

Констатовали смо да је, у циљу остварења наше заједничке визије – да Западни Балкан буде безбједан, унапријеђена сарадња и синергија са партнерским службама из Европске уније и да напредујемо у постизању одрживог рјешења за проблем илегалног посједовања и трговине оружјем у Региону.

Црна Гора је исказала спремност да пружи своју пуну подршку и појача напоре у борби против кријумчарења оружја, како би се спријечило да оно заврши у рукама криминалаца или терориста, а све ове активности су од значаја за процес приступања Европској унији, у дијелу који се тиче поглавља 24.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА




Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?