Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић у Познању: Јачамо стратешку и оперативну полицијску сарадњу са Њемачком

Објављено: 05.07.2019. 15:19 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић и државни секретар Савезног министарства унутрашњих послова Њемачке Марко Вандервиц сагласили су се на састанку у Познању да појачају стратешку и оперативну полицијску сарадњу двају министарстава са циљем супротстављања глобалним безбједносним изазовима.

Оцијењено је да је МУП Црне Горе остварио значајне резултате у борби против организованог криминала те да је Црна Гора важан партнер СР Њемачкој.

„Црна Гора је постигла добре резултате на путу ка чланству у Европској унији, а то уједно доприноси и већој сигурности и безбједности не само у региону Западног Балкана, већ и у Европи. Препознајемо напоре које улажете у борби против тешког и организованог криминала и, с тим у вези, спремни смо да још интензивније сарађујемо са црногорском полицијом“, саопштио је Вандервиц.

Министар Нухоџић је указао на снажну посвећеност МУП-а Црне Горе и других органа за спровођење закона борби против илегалних миграција, криминала и тероризма и упознао Вандервица са конкретним активностима које МУП спроводи у овој области.

„Задовољство нам је што су наши њемачки партнери препознали наше напоре и професионалан рад МУП-а и Управе полиције Црне Горе. Црна Гора као наредна чланица Европске уније већ се доказала као поуздан и одговоран партнер. Састанци попут овога корисни су како бисмо још ближе дефинисали наше наредне облике сарадње и наставили да усвајамо најновије технологије и знања по угледу на најразвијеније европске земље“, рекао је министар Нухоџић на састанку.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА







Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?