Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јановић: Млади граде Европски пут Црне Горе

Објављено: 08.07.2019. 19:04 Аутор: Министарство спорта и младих

,,Министарство спорта и младих је и ове године подржало Еуметрију, препознајући значај овог квиза за приближавање европских вриједности младим људима” истакао је Јановић.

Министар спорта и младих је примио средњошколце награђене у квизу Еуметрија, њихове менторе, као и представника НВО Центра за грађанско образовање који реализује квиз. Јановић је средњошколцима из Берана, који су освојили треће мјесто додијелио Таблет рачунаре, поручујући да жели да им буду од користи у стицању нових знања.

,,Током трајања Еуметрије показали сте да већ знате много. Како то приличи младим људима жеља за учењем је расла. И научили сте пуно тога: о Европи, ЕУ, али и нашој домовини. Показали сте да сте, иако млади већ свјесни важности приступања Црне Горе Европској унији.” нагласио је министар.

Јановић је констатовао да је Еуметрија добар начин да се млади људи едукују о кључним вањско-политичким приоритетима Црне Горе, као и да дају свој допринос црногорском европском путу.

Учесници квиза и њихови ментори захвалили су се министру на подршци младим људима у њиховој жељи да унаприједе своје знање.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?