Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић – Цахи Ханегби: Држава Израел спремна за продубљивање сарадње са Црном Гором

Објављено: 15.07.2019. 20:31 Аутор: мод

mod

Министар одбране, мр Предраг Бошковић сусрео се данас у Тел Авиву са министром за регионалну сарадњу Израела, Ицахом Цахи Ханегбијем (Yитзах Тзацхи Ханегби).

Бошковић је изразио задовољство поновним сусретом, те указао на значај продубљивања сарадње савезничких и партнерских земаља у циљу што ефикаснијег суочавања са безбједносним изазовима са којима се суочава међународна заједница.

Он је апострофирао значај одбрамбене сарадње земаља Западног Балкана, наглашавајући да интеграција региона у ЕУ и НАТО представља главни предуслов гаранције дугорочног мира и стабилности на овим просторима. Додатно, 
Бошковић је информисао саговорника о актуелним пројектима и будућим плановима за даљи развој црногорског одбрамбеног система.

Министар Ханегби је истакао спремност Израела да се актуелна билатерална сарадња са Црном Гором ојача на свим нивоима. Он је изразио задовољство чињеницом да пуноправно чланство Црне Горе у НАТО пружа не само гаранцију националне и регионалне безбједности, већ и предуслов за унапређење економског просперитета Црне Горе.

Бошковић се састао и са замјеником генералног директора Директората за међународну одбрамбену сарадњу у Министарству одбране Израела (СИБАТ), Полом Фридбергом (Паул Фридберг), којег је информисао да је Министарство одбране Црне Горе снажно посвећено модернизацији Војске Црне Горе, као и испуњавању НАТО циљева способности.

Фридберг је честитао министру Боковићу на резултатима које је Црна Гора остварила на свом евроатланском путу, посебно на пољу модернизације своје Војске, наглашавајући да данашњи сусрет представља додатни подстицај за нове заједничке пројекте између двије државе.

mod

   

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?