Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Биро за оперативну координацију затражио још енергичнији обрачун са организованим криминалним групама

Биро за оперативну координацију активности органа који чине обавјештајно безбједносни сектор је данас, на сједници којом је предсједавао министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, оцијенио да је безбједносна ситуација у Црној Гори стабилна.




Biro za odnose s javnošću Vlade Crne GoreМинистар је, у функцији шефа Бироа за оперативну координацију, нагласио да је потребно појачати оперативни и обавјештајни рад на терену и интензивирати активности на прикупљању података о организованим криминалним групама, идентификацији нових припадника који су регрутовани, финансијским трансакцијама и локацијама на којима бораве чланови организованих криминалних група. „Надлежни органи морају континуирано предузимати све мјере на утврђивању локација на којима бораве безбједносно интересантна лица и припадници криминалних група. Важно је и да ове информације размјењујемо са партнерским службама“ – саопштио је Нухоџић.

Биро је усвојио Информацију о активностима у борби против тешког и организованог криминала у првих шест мјесеци ове године. Позитивно је оцијенио рад Управе полиције и других безбједносних органа који су професионално и посвећено радили и остварили значајне резултате. „Реализоване акције су најбољи и најконкретнији доказ да нико није јачи од државе и да нема недодирљивих и заштићених. Криминалцима који мисле да су изнад закона и да могу преварити институције система, стаћемо на крај“ – казао је министар Нухоџић на данашњој 11. сједници Бироа.

Констатовано је да треба уложити додатне напоре на унапређењу регионалне и међународне сарадње, у циљу ефикасније борбе против кријумчарења наркотика. „Од органа који чине обавјештајно-безбједносни сектор очекујем да задају још оштрији и одлучнији ударац организованим криминалним групама“ – поручио је Нухоџић.

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne GoreУсвојена је и Информација о мјерама на обезбјеђењу државне границе и сузбијању илегалних миграција. С тим у вези, Биро је указао да примарне активности треба усмјерити на превенцију и борбу против кријумчарења миграната, кроз јачање координације и синергије полицијских тијела, анализу ризика и прикупљање и размјену обавјештајних података, као и побољшање кадровских и материјално-техничких капацитета.

Закључено је да је значајно да све полицијско-тужилачке активности које резултирају процесуирањем чланова организованих криминалних група и њима блиских лица, буду пропраћене и одговарајућом казненом политиком, како би се у потпуности остварила сврха кажњавања представљена кроз принципе специјалне и генералне превенције.


Министарство унутрашњих послова



Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?