Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка економије у Анкари потписала Протоколе И и ИИИ о трговини услугама

Објављено: 17.07.2019. 19:28 Аутор: Министарство економије
Ministarstvo ekonomije

Данас су у Министарству трговине Републике Турске у Анкари потписани Протокол И и Протокол ИИИ о трговини услугама којима се мијења и проширује постојећи Споразум о слободној трговини између Црне Горе и Републике Турске.

Протоколе је са црногорске стране потписала министарка економије Драгица Секулић а, са турске стране министарка трговине Рухсар Пекцан.

Предмет Протокола је додатна либерализација међусобне трговине пољопривредним производима и приступ тржишту услуга.

Имајући у виду да је постојећим споразумом либерализација трговине пољопривредним производима била на веома ниском нивоу, стране су договориле додатну либерализацију кроз измјене Протокола И.

Протоколи ће допринијети јачању трговинских односа двије земље и имати важну улогу у повећању инвестиција Републике Турске у Црној Гори и обратно. Осим тога, отворене су нове могућности за јачање међусобне трговине пољопривредним производима чиме је нашим произвођачима обезбијеђен повољнији приступ тржишту Турске.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?