Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најављени нови пројекти из спортске инфраструктуре

Објављено: 18.07.2019. 23:03 Аутор: Министарство спорта и младих
Министарство спорта и младих је од свог оснивања кроз 37 пројеката уложило преко милион еура у реконструкцију спортских терена и сала. Из тог ресора појашњавају да желе да их врате у задовољавајуће стање како би били на располагању свим грађанима, истичући да је улагање у спортску инфраструктуру веома важан сегмент у развоју спорта. ,,Ситуација коју смо затекли по оснивању Министарства показала је да велики број спортских терена и фискултурних сала, које грађани користе није на задовољавајућем нивоу. Због тога је Министарство додатну пажњу усмјерило на пројекте који се баве спортском инфраструктуром“ истиче министар Јановић

Напомињу и да приликом избора пројеката воде рачуна о регионалној заступљености, па се равномјерно реконструишу спортски објекти на територији цијеле Црне Горе. Према ријечима министра Јановића, тренутно је у току реконструкција пет објеката и то: фискултурне сале у школама Октоих (Подгорица), Његош (Цетиње), Милева Лајовић Лалатовић (Никшић), Средња електро-економска школа (Бијело Поље); као и спортски терен у Бару. Убрзо се очекује и почетак радова у сали ОШ Штампар Макарије (Подгорица). За ове пројекте је опредијељено преко 170 хиљада еура. 

На данашњој сједници Влада је дала сагласност за реализацију још девет пројеката у износу од преко 270 хиљада и то за :
 
1. Спортске терене - у Голубовцима, МЗ Стијена – Пипери (Подгорица), МЗ Жупа (Никшић), Спортском терену у Пљевљима и опремање спортско рекреативне зоне у Мојковцу;

2. Школски спортски терен у СМШ „Младост“ (Тиват), као и у фискултурним салама: у ОШ Орјенски батаљон (Херцег Нови), ОШ Сутјеска (Подгорица), ЈУ Дјечији дом Младост (Бијела).

,,Сва дјеца имају право да се баве спортом који воле. Самим тим, заслужују да имају терене и сале које им омогућавају да заиграју попут њихових омиљених спортиста. То нас мотивише да са посебним сензибилитетом прилазимо реализацији пројеката који се тичу установа у којима бораве дјеца, попут Дјечијег дома Младост у Бијелој” наглашава Јановић.
 
Министар Јановић је закључио да су Влада и Министарство спорта и младих усмјерени на идеју спорта за све и спорта свуда, чему свједочи чињеница да из године у годину расте број подржаних пројеката који се тичу спортске инфраструктуре. ,,Развијањем спортске инфраструктуре показујемо да смо свјесни да је брига о младима као и промоција здравих стилова живота неопходна свакој заједници. Стога ћемо наставити да радимо на унапређењу услова за бављење спортом, промовишући спорт својим грађанима и подстичући их на бављење спортским активностима.”


МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?