Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Конкурс за додјелу студентских кредита за студијску 2019/2020. годину, захтјеви се подносе електронским путем

Објављено: 22.07.2019. 18:26 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Од укупног броја студентских кредита предвиђених за студијску 2019/2020. годину, 860 кредита ће бити додијељено студентима прве године основних студија и то: 770 кредита студентима прве године основних студија који студирају на установама високог образовања у Црној Гори и 90 кредита студентима прве године основних студија на установама високог образовања ван Црне Горе, 2.290 кредита студентима старијих година студија који студирају на установама високог образовања у Црној Гори и 250 кредита студентима старијих година који студирају на установама високог образовања ван Црне Горе.

Право да конкуришу за студентски кредит имају студенти основних и специјалистичких академских и примијењених студија установа високог образовања, који су први пут уписали семестар одговарајуће године студија и нијесу мијењали студијски програм.

Пријава за додјелу студенских кредита за студенте који студирају на установама високог образовања у Црној Гори подноси се искључиво електронски преко Портала електронске управе, на адресу: www.еуправа.ме

Студенти који студирају на установама високог образовања ван Црне Горе, поред захтјева који се подноси електронским путем, достављају и документа у папирној форми.

Рок за подношење захтјева електронски преко Портала е Управе за све кориснике је од 2. септембра до 18. октобра 2019. године.
.
Текст Конкурса можете преузети ОВДЈЕ.

Упутство за електронско подношење захтјева за додјелу студентског кредита можете преузети ОВДЈЕ.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?