Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са генералом Ланатом: Подршка АЦТ-а од изузетног значаја за процес интеграција Црне Горе

Објављено: 23.07.2019. 14:48 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић састао се данас са командантом савезничке Команде за трансформацију (АЦТ), генералом Андрé Ланатом.
  
Бошковић је истакао значај подршке ове савезничке команде, чије је сједиште у Норфолку, у САД-у, за процес интеграције Црне Горе у НАТО, посебно кроз активности Радне групе за придруживање и интеграцију (АИWГ). 
  
Он је нагласио њен значај и за цјелокупну безбједност евроатлантске заједнице, поготову у дијелу координисања адаптације војне структуре, снага, капацитета и доктрина Алијансе у испуњењу кључних мисија Сјеверноатлантског савеза. Бошковић је казао да је значај ове Команде утолико већи имајући у виду безбједносне изазове са којима се суочава евроатлантска заједница. 

Министар је истакао да Црна Гора савјесно прати и имплементира НАТО политике и уједно промовише идеју евроатлантске будућности цијелог региона Западног Балкана. Он је додао да ће Министарство одбране и Војска Црна Гора наставити да усавршавају кадар у НАТО школи у њемачком граду Оберамергау, као и другим центрима за обуку који се налазе под командом АЦТ-а.

Генерал Ланата је честитао министру Бошковићу на окончању процеса интеграције Црне Горе у НАТО. Он је упознао саговорника са најзначајнијим активностима Команде, истичући да је крајњи циљ створити основ за спремност Алијансе да адекватно одговори на све безбједносне пријетње.

Командант АЦТ-а је закључио да је Црна Гора одговорно приступила извршавању обавеза и прилагођавању националног одбрамбеног система НАТО стандардима, истичући је као примјер који би требало да слиједе остале државе региона. 

Генерал Ланата борави у Црној Гори поводом окончања црногорског процеса интеграције.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?