Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић: Бугарска пријатељ и партнер у ванредним ситуацијама

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Сарадња Црне Гора и Бугарске, двије пријатељске земље, на изузетном је нивоу, а подршка коју Бугарска у континуитету пружа нашој земљи од нарочите је важности за даљи напредак на интеграционом путу ка Европској унији, поручено је са састанка министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића и министар унутрашњих послова Републике Бугарске, Младена Маринова.

Сусрет два министра био је прилика и да се потпише Споразум о сарадњи у случају катастрофа, којом приликом је послата заједничка порука о важности узајамне сарадње и солидарности у ванредним ситуацијама. На овај начин потврђени су и ојачани односи двије земље.

Заједнички је констатовано да је досадашња сарадња два ресора унутрашњих послова добра и квалитетна, нарочито на плану борбе против организованог и других облика криминала, те глобалних феномена попут тероризма и илегалних миграција и исказано увјерење да ће она бити додатно оснажена кроз нове пројекте, иницијативе и размјену искустава.

„Министарство унутрашњих послова настоји да што квалитетније испуњава обавезе из преговарачког процеса, нарочито из поглавља 23 и 24, а о томе свједоче и налази из недавног Извјештаја Европске комисије у којем су препознати наши напори у борби против корупције и организованог криминала, и то великим дијелом због унапријеђене међународне полицијске сарадње, укључујући и Републику Бугарску“, казао је министар Нухоџић.

Министар Маринов исказао је пуну подршку Бугарске европском интеграционом путу и похвалио напоре које наша земља на том плану предузима, као и оне које је предузимала у процесу учлањења у НАТО.

„Бугарска је наставила да подржава став о европској интеграцији Западног Балкана, који је заговарала и током предсједавања Савјетом Европске уније, а резултати које је Црна Гора постигла на том путу су значајни и препознати“, казао је министар Маринов.











Да ли вам је садржај ове странице био од користи?