Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Богдановић-Каслер: Реализација Програма о културној сарадњи приоритет, посебно у области кинематографије и размјени умјетника на резиденцијалној основи

Објављено: 31.07.2019. 18:29 Аутор: Министарство културе
MKUМинистар културе Александар Богдановић састао се данас у Будимпешти са министром за људске ресурсе Републике Мађарске Миклошем Каслером

Сусрет два министра био је прилика да се детаљније сагледају предузети кораци и активности на којима почива сарадња двије државе на плану културе.

Током разговора, министри су разговарали о наставку и динамици заједничких активности, договорених приликом претходног сусрета, који је одржан у фебруару ове године.

С тим у вези, саговорници су нагласили како су створене претпоставке да се приступи реализацији оних приоритета који су дефинисани Програмом о културној сарадњи, и то прије свега у размјени умјетника на резиденцијалној основи, у области кинематографије, али и размјени искустава у појединим областима културе у којима је нужно јачати кадровске потенцијале.

Министри двије државе нагласили су како је потребно да представници министарстава у континуитету размјењују информације, а све како би планиране активности у области умјетности и културе текле на што ефикаснији начин.

Министар Каслер је раније прихватио позив министра Богдановића да званично посјети Црну Гору и потврдио на данашњем састанку да ће то урадити до краја септембра ове године, како би се тим поводом направила конкретизација иницираних пројеката, којима ће се додатно унаприједити садржајна сарадња у области културе између двије државе.
   
МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?