Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јановић награђеним ајкулама: Сазрели су нови шампиони

Објављено: 31.07.2019. 20:14 Аутор: Министарство спорта и младих

Поводом освајања сребрне медаље на Европском првенству у Бугарској, министар спорта и младих Никола Јановић организовао је пријем за најмлађу ватерполо репрезентацију Црне Горе у Вили Горица.

„Из Црне Горе у Европу сте однијели понос, пркос и плаветнило. Плаветнило мора, слободе и младости која је незаустављива. У Црну Гору сте вратили медаље и увјерење да наш спорт чека још много блиставих дана” истакао је Јановић.

Министар се осврнуо на чињеницу да је ватерполо најтрофејнији спорт у Црној Гори, те констатовао да је сазрела генерација ватерполиста који су достојни насљедници генерације која је у Малаги освојила злато. „Ватерполо је најтрофејнији спорт у нашој држави. Још од првог такмичења, по обнављању државне независности, у Малаги, на коме смо освојили златну медаљу, Црна Гора се сврстала у свјетски врх ватерпола. Због тога, ваш успјех додатно је значајан. 2008. године наша репрезентација је направила нешто што није нико никада, освајајући злато на првенству на коме је дебитовала. Сада, након 11 година, а на сложеном језику симбола 11 значи зрелост - показали сте да су сазрели насљедници наших најбољих ватерполиста.” рекао је министар. 

Министар је закључио да су најмлађи ватерполисти освајањем сребрне медаље на Европском првенству остварили статус перспективних спортиста и стекли право на једногодишњу стипендију Министарства спорта и младих, чиме се, како истиче показује да држава води рачуна о својим спортистима и адекватно вреднује њихове резултате.




МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?