Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пријава против организатора скупа на Цијевни: Законе сви морају да поштују

Објављено: 17.08.2019. 18:03 Аутор: Министарство културе
У вези са одржаним јавним скупом на ријеци Цијевни, обраћамо се сљедећим саопштењем за јавност:

Министарство културе реаговаће у складу са законом у вези са истицањем симбола друге државе током јавног скупа у мјесту Тргаја на обали Цијевне.

Како је на наведеном скупу био истакнут симбол сусједне државе без националне заставе Црне Горе, у вези са поменутим случајем поднијећемо пред надлежним органима пријаву против организатора.

Истичемо још једном да манифестације културе не смију да буду параван за било какав национализам, нити за кршење норми које су јасно дефинисане позитивно правним прописима Црне Горе.

Мултиконфесионални и међуетнички склад једно је од темељних богатстава црногорског друштва. Уважавајући права свих грађана Црне Горе да његују свој културни и национални идентитет, овим путем још једном указујемо на нужност поштовања важећих законских одредби, како би у будућности сличне реакције биле избјегнуте. Јер закони Црне Горе морају бити једнаки за све њене грађане.

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?