Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стејџ „Ливинг Цултуре“: Министарство културе обезбиједило наступе 12 црногорских извођача на „Сеа Данце“ фестивалу

Објављено: 27.08.2019. 19:40 Аутор: Министарство културе
Министарство културе у оквиру пројекта "Креативна Црна Гора", у сарадњи са УНДП и ЕXИТ тимом, представиће на овогодишњем „Сеа Данце“ фестивалу, нову фестивалску бину "Ливинг цултуре", а на којој ће наступити 12 младих неафирмисаних црногорских извођача. 

На конкурс, који су расписали Министрство културе и УНДП, пристигле су бројне пријаве, а најбоље је изабрао стручни жири у чијем саставу су били представници Министарства културе, ЕXИТ тима и црногорски музички продуцент. 

На "Ливинг Цултуре“ бини наступиће ДЈ-еви Стеван Мандић, Андрија Бошковић, Оак Бротхерс, ДЈ Wооxа (Петар Вујовић), ДЈ Атомиц Плаyбоy (Немања Бацковић), Милош Поповић, ДЈ Даркwаве (Елвир Дељанин), ДЈ Тодор (Тодор Шушкавчевић), ДЈ Попсy (Никола Поповић), Феђа Божовић, ДЈ Скиннy (Срђан Кењић) и ДЈ Отхер Халф (Балша Вујисић).

Током сваке фестивалске вечери смјењиваће се четири ДЈ-а, а публика ће имати прилике да чују сетове у којима доминирају дисцо, функ, тецхно, псyцхо транце, хоусе, прогрессиве хоусе, дубстеп, мелодиц басс звукови. 

Подсјећамо, Министарство културе и УНДП расписали су конкурс и за израду мурала који ће бити доминантни мотив визуелно најатрактивнијег сегменат фестивалске локације, фабрике "Бетонит". За најбоље идејно рјешење обезбијеђена и вриједна новчана награда.

Током сва три фестивалска дана, у дијелу фабрике “Бетонит”, публика ће имати прилику и да се упозна са стваралаштвом црногорских кинематографа, и то кроз пројекцију домаћих филмова. У циљу савремене ревитализације јединствених и препознатљивих вриједности Црне Горе, и промоције црногорског културног производа, многобројна фестивалска публика моћи ће да погледа и купи неке од производа насталих у оквиру програма “Креативна Црна Гора – Економска валоризација и креативне индустрије”.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?