Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са посланицом Лајкерт: Црна Гора и Њемачка да оснаже економску сарадњу кроз снажније инвестиције

Објављено: 28.08.2019. 19:21 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора и Њемачка имају динамичне билатералне односе на свим нивоима, а додатне напоре треба уложити у јачање економске сарадње кроз снажније инвестирање њемачких привредника, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и замјенице предсједника ЦДУ/ЦСУ посланичког клуба у Бундестагу Катје Лајкерт.

Премијер Марковић је указао на економски опоравак државе који се огледа у високим стопама раста, смањењу дефицита као и одличном пуњењу буџета.

„Резултати су изнад очекивања. Буџет је стабилан, јавни приходи изнад планираних, а ушли смо и у жесток обрачун са сивом економијом који даје резултате“, казао је предсједник Марковић.

Он је посебно нагласио одличну туристичку сезону као и резултате и потенцијале у областима пољопривреде и енергетике. Црна Гора се, како је додао, окренула обновљивим изворима енергије и то је област која пружа велике могућности за њемачке инвеститоре. Посебан фокус, Влада је ставила на јачање свеукупне инфраструктуре као кључном предуслову за динамичан и одржив развој.

На састанку је разговарано и о напретку у процесу европских интеграција, слободи медија као и о успјесима у борби против корупције и организованог криминала.

„Показали смо снагу и одрживост институционалног дјеловања у борби против организованог криминала и корупције. Имамо одличне резултате у овим областима“, рекао је предсједник Владе Црне Горе.

Премијер Марковић се захвалио на подршци њемачкој Влади и савезној полицији, као и Фондацији Конрад Аденауер која у континуитету помаже јачање инстиуционалног потенцијала Црне Горе, а која је и организовала посјету посланице Лајкерт Црној Гори.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?