Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан састанак Управног одбора СЕФ-а о Стратешком дијалогу на Западном Балкану

Објављено: 30.08.2019. 03:05 Аутор: Министарство науке
У Женеви је јуче одржан састанак Управног одбора Стратешког дијалога на Западном Балкану у организацији Свјетског економског форума на коме је учествовала министарка науке Црне Горе др. Сања Дамјановић. На састанку су учествовали и представници земаља ЗБ, а такође и представници Аустрије, Финске, Словеније, Њемачке, Румуније, Грчке, Пољске, Турске и Словачке, и Европске комисије, Регионалног савјета за сарадњу, Програма Уједињених нација за развој и Свјетске банке. Разматране су теме од заједничког интереса земаља ЗБ, нарочито активности на оснивању Регионалног центра за четврту индустријску револуцију, креирање Регионалног механизма за конкурентност и иновације, као и сарадња са Центром за сајбер-безбједност Свјетског економског форума.

Представљајући стратешки приступ Владе Црне Горе пољу науке, министарска Дамјановић је информисала о активностима на овом пољу, нарочито указујући на значај оснивања Међународног института за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе (СЕЕИИСТ) који ће представљати јединствен центар изврсности чинећи да земље региона буду конкурентне и у остатку Европе.

На одвојеном билатералном састанку министарке Дамјановић и шефице у Свјетском економском форуму за регионалне стратегије, Европу и Евроазију, Ларкин, представница СЕФ-а је информисала о активности Форума, а додатно су размотрене могућности сарадње Црне Горе и СЕФ-а. Ларкин је позвала министарку Дамјановић да учествује на Годишњем састанку глобалних шампиона СЕФ-а који ће бити одржан у Кини 2020. године, као и на састанку Стратешког дијалога – Механизма за регионалну конкурентност и иновације СЕФ-а који се одржава у Сјеверној Македонији у новембру ове године.

Министарство науке
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?