Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са америчким конгресменима: Настављају се партнерство и одлични односи ЦГ и САД

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и делегација Конгреса Сједињених Америчких Држава (САД), коју је предводио предсједник сенатског Одбора за правосуђе Линдзи Грем, сагласили су се да је црногорско-америчко партнерство важно за даљи демократски и економски развој Црне Горе, те да оно представља потпору стабилности и европској перспективи региона.

„Наше партнерство додатно смо учврстили савезништвом у НАТО за шта је кључна била подршка Конгреса САД. Не заборављамо ни подршку недавно преминулог сенатора Џона Мекејна који је био уз нас када нам је било најпотребније“ – рекао је премијер Душко Марковић током радног радног ручка са делегацијом Конгреса.

Премијер је делегацију информисао о свим аспектима демократског и економског развоја који Црна Гора биљежи у континуитету, а нарочито посљедњих година. Предсједник Марковић се захвалио на сталној подршци Вашингтона и разумијевању наших приоритета, рекавши да без те подршке Црна Гора не би била тамо гдје је данас, те да Црна Гора посебно цијени сарадњу и помоћ на јачању владавине права и наших институција. „Без јаких и независних институција не може бити просперитета.“ – оцијенио је предсједник Владе.

Током састанка је оцијењено да је Црна Гора као политички и економски стабилно друштво потпуно спремна за додатно присуство америчких инвестиција, нарочито у областима туризма, енергетике, инфраструктуре и пољопривреде.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?