Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отворена Средња мјешовита школа у Голубовцима, један од најљепших и највећих школских објеката у Црној Гори

Објављено: 06.09.2019. 19:42 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Премијер Душко Марковић, министар просвјете др Дамир Шеховић и предсједница Градске општине Голубовци Тања Стајовић данас су свечано отворили Средњу мјешовиту школу у Голубовцима, у чију је изградњу уложено преко 4,5 милиона еура.

Према ријечима премијера Душка Марковића, ради се о импресивном образовном објекту који ће генерацијама са овог простора омогућити најквалитетније школовање и ниво знања који ће им обезбиједити сигурну будућност.

PR služba Ministarstva prosvjete

„Ово је само један од 150 објеката које је ова Влада у садашњем мандату или реконструисала или изградила“, рекао је премијер и додао да ће с обзиром на пројекте који су планирани за наредне године, ово сигурно бити један од највећих инвестиционих циклуса у сектору образовања.

Он је, између осталог, похвалио и рад тима Дирекције јавних радова који је показао професионални однос према овом пројекту. „Пројекат је започео у јануару 2017, а завршен је, као што видите, у овој години у веома кратком року на квалитетан начин и по свим стандардима“, рекао је премијер након обиласка школе.

PR služba Ministarstva prosvjete


Током церемоније, министар Шеховић је рекао да се Школа простире се на чак 5,5 хиљада метара квадратних, а намјењена је за смјештај 750 ученика. Састоји се из четири ламеле у којима се налази 12 учионица опште намјене, два посебна кабинета за предузетништво и информатику, лабораторије, остали кабинети, затим просторија за наставнике, управу школе и остало особље.

Министар је нагласио да ова школа у свом саставу има и школску спортску салу, највећу те врсте у Црној Гори у којој има 480 сједећих мјеста, те је, како је рекао, идеална не само за бројне школске активности, већ и за остале спортске садражаје који су везани за дворанске спортове.

PR služba Ministarstva prosvjete

Школу у Голубовцима министар је окарактерисао као један од највећих, али и најљепших школских објеката у Црној Гори. У овој школи, како је рекао, дјеца ће имати прилику да се образују за четворогодишње програме, општи смјер гимназије, економски техничар, пољопривредни техничар као и за трогодишње програме, конобар, кувар и фризер.

„Дакле, ријеч је о грандиозном објекту, истом онаквом каквих ће бити и 38 нових пројеката за које је Влада Црне Горе издвојила преко 50 милиона еура. Од 38 нових образовних објеката, десетак ће бити везано за подручја Главног града“ рекао је министар.

PR služba Ministarstva prosvjete

Он је најавио да ће се поред вртића у Загоричу, на Старом аеродрому и Тузима, које је ова Влада изградила, радити и вртић у Блоку ВИ, чији се почетак градње очекује током ове године, али и вртић на Златици, на Тушком путу, у Цитy кварту, и још један вртић на Старом аеродрому.

„Такође ћемо радити на изградњи нове подгоричке гимназије, још једне школе на Забјелу и Цитy кварту, као и школе на Карабушком пољу. Дакле, Влада ових 50 милиона еура, који никад до сад нијесу издвајани за систем образовања, не издваја због објеката, већ због дјеце и младости која ће да удахне нови живот овим здањима“, закључио је Шеховић.

Главни град Подгорица уступио је земљиште за изградњу ове школе, а градоначелник

PR služba PR služba Ministarstva prosvjete

Иван Вуковић истакао је да је ово велики дан за Градску општину Голубовци, град Подгорицу, али и за цијелу Црну Гору.

Он је изразио увјерење да ће на темељу нових знања и вјештина које ће понудити младим генерацијама, ова школа обезбједити управо оно што је до сада недостајало Зети, како би се њени велики развојни потенцијали још боље могли искористити и како би она могла постати једно од најљепших мјеста за живот не само у Главном граду него и у Црној Гори, уопште.

„У том смилу немам дилему да ће својим трудом, радом и резултатима већ прва генерација наставника и ученика ове школе доказати оправданост ове значајне инвестиције и да ће њихов примјер одговорног односа према обавезама служити као путоказ свима онима који ће доћи послије њих“, рекао је градоначелник.

PR služba Ministarstva prosvjete

Директор Школе Зоран Кликовац рекао је да у Школи вјерују да ће сви који буду исписивали прве странице љетописа ове школе служити на понос прецима и узор потомцима.

Свечаност је обиљежио и програм који су приредили ученици Средње мјешовите школе у Голубовцима, Гимназије “Слободан Шкеровић”, Умјетничке школе за музику и балет “Васа Павић”, те Школе за средње и више стручно образовање “Сергије Станић”.

 

ВИДЕО:






ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?